torsdag 5. august 2010

Steinplattprosjekt: Oppdatering nr 2

Da er vi nesten ved veis ende med steinplattprosjektet for i år. Det er litt småplukk igjen. I det bakerste bedet skal det legges duk og bark, og det skal kantes med belegningsstein i bakkant, men da skal platten bare nytes resten av året. Blir "utvidelse" av prosjektet neste år, med sti på nedsiden av platten av den samme type heller, og en trapp på siden av huset i forkant av stien. Vi har vel kommet frem til at vi bør lage trappen først og stien til slutt.
I dag fikk vi ferdig plassen inn mot husveggen. Vi har lagt ugressduk og hvite tromlede marmorstein med litt større stein som "øyer" innimellom. Litt inspirert av den japanske hagen i Bergen som vi besøkte for et par uker siden nå.

Beplantningen i de to bedene er ikke ferdig enda. Blir nok å vente til våren med resten tror jeg. Har lyst på noe bunndekkende med farge foran her. Noe som kan bre seg utover kanten og henge litt ned og bryte det harde grå uttrykket litt. Det som står i denne kassen er flyttet fra andre steder i hagen. Liljene har stått i plastpotter i det store bedet i skråningen. Double white kiss har fått litt små blomster i år i forhold til i fjor og jeg regner med at det er grunnet litt plassmangel i potten, nå har den i alle fall bra plass å utvikle seg på.

I det andre bedet har jeg plantet en rhododendron med hvite blomster, og en hvit bunndekkende rose, "White cover". Tanken er at rosen skal ta over blomstringen etter at rhododendronen er ferdig. Det blir forhåpentligvis noen fargerike potter på trappen inntil bedene neste år tenker jeg.

4 kommentarer:

solfrid sa...

Sånn vil jeg ha, ja! Hvit stein inn mot veggen. Jeg har begynt å grave ut.

Fint!

smgj sa...

Det blir fint og lyst. Flotte kontraster mellom firkantet og naturlig stein.

Anne (Moseplassen) sa...

så lekkert det har blitt! Flott å se hvordan dere har lagt det inn i terrenget.

Therese sa...

Takk, vi er veldig fornøyde med oss selv og resultatet. Gleder oss til å få brukt platten.